2024-2025 Güz Dönemi için Erasmus KA131 Öğrenci Stajve Öğrenim Hareketliliği İlanı

Duyurular

2024-2025 Güz Dönemi için Erasmus KA131 Öğrenci Stajve Öğrenim Hareketliliği İlanı

HERKES İÇİN ERASMUS+

 

Erasmus+ 2024-2025 Güz Dönemi için Öğrenci Eğitim ve Staj Hareketliliği Başvuruları
Eylem Tarih Saat
Başvuru Başlangıç Tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 09.00
Başvuru Bitiş Tarihi:  06 Mart 2024 Çarşamba 00.00
İngilizce Yazılı Sınav Tarihi 07 Mart 2024 Perşembe 17.30
İngilizce Sözlü Sınav Tarihi 08 Mart 2024 Cuma 17.30
Sonuçların Açıklanma Tarihi 12 Mart 2024 Perşembe
Sonuçlara İtiraz için Son Tarih 13 Mart Çarşamba 16.00
Feragat Dilekçesi için Son Tarih 16 Mart 2024 Pazartesi 16.00

 

Ulusal Ajansın Erasmus Hareketliliğine ilişkin Bilgi Notu:

Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2024 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle, Erasmus+ öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitemize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan Hasan Kalyoncu Üniversitesi veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

Başvuru Koşulları:

Lisans öğrencileri için en az 2,20 genel ortalama,

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2,50 genel ortalama (Yüksek lisansa yeni başlamış ve henüz herhangi bir ortalamaya sahip olmayan öğrencilerin lisans diploma puanları temel alınacaktır).

Başvuru yapan bütün öğrencilerin, Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılacak olan İngilizce yazılı ve sözlü sınavına girmesi zorunludur. (Son 1 yıl içerisinde yapılan İngilizce yazılı sınava katılım gösteren öğrenciler talep etmeleri durumunda almış oldukları puanı kullanabileceklerdir)

Bu deneyim için yeterli düzeyde akademik bilgi gerekli olduğu için Erasmus+ programına sadece 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri başvurabilir. (1. sınıfın ilk dönemini bitiren öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.)

  • 2024 Yaz Stajı, 
  • 2024-2025 Güz Dönemi Staj Hareketliliği 
  • ve 2024-2025 Güz Dönemi Öğrenim Hareketliliği 

yapmak isteyen öğrenciler bu dönemde, bu ilana başvuru yapacaktır.

 

Nasıl Başvurulur:

Başvurular www.turnaportal.ua.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır. 22 Şubat 2024’ten, son tarih olan 06 Mart 2024’e kadar (saat 00.00) başvurunuzu yapabilirsiniz.

Seçilme Süreci:

  1. Değerlendirme sürecinde başvuran öğrencilerin genel ortalamasının %50’si ve İngilizce Sınav sonucunun %50 si (%75 yazılı, %25 mülakat sınav sonucu) alınarak toplam puan hesaplanır.
  2. Erasmus+ yazılı ve sözlü sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir. Sınav yeri ve zamanı iro.hku.edu.tr adresinde sınavdan bir gün önce yayınlanacaktır.   
  3. Erasmus+ programına seçilebilmek için taban puan 100 üzerinden 65’tir. Taban puan İngilizce Öğretmenliği bölümündeki öğrenciler için 70’dir.
  4. Daha önce programa katılmış öğrencilere (hibeli veya hibesiz) -10 puan uygulanması zorunludur.
  5. Seçildiği halde Erasmus+ hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrenciler için feragat bildirim süresi son tarihi 16 Mart 2024’tür. Bu süre içinde feragat bildiriminde bulunmayan öğrenciler daha sonraki herhangi bir Erasmus+ hareketliliği başvurusunda -10 puan ile cezalandırılacaktır.
  6. Engelli öğrencilere +10 puan uygulanması zorunludur. Engelli öğrenciler ek hibe ile desteklenmektedir.
  7. 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan uygulanacaktır.
  8. Sınava girmeye hak kazanmış öğrencilerin, sınava girmemesi durumunda gelecek başvurularında -5 puan uygulanacaktır. Ayrıca başvuruda bulunup sınava girmeyen öğrencilerden kişi başına düşen sınav ücreti tahsis edilecektir.
  9. Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan uygulanacaktır.
  10. Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılıma -10 puan uygulanacaktır.
  11. Seçilen Erasmus+ öğrencilerinin mazeret bildirmeden yapılan oryantasyon toplantılarına katılmamaları durumunda gelecek başvurularına -5 puan uygulanacaktır.
  12. Staj başvurusunda bulunan öğrencilerin, Erasmus+ sonuçları açıklanmadan öncesine kadar staj yapmak istedikleri kurumdan kabul mektubu getirmesi durumunda +10 puan uygulanacaktır.
  13. İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma durumunda -10 puan uygulanacaktır. (Öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)
  14. Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlara +10 puan uygulanacaktır.
  15. 29.05.1989 tarih ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 2. Maddesi kapsamında anne veya babasına ya da kendisine muhtaçlık aylığı bağlanan öğrencilerin, ekonomik açıdan imkânlarının kısıtlı olmasını kanıtlayan belgeyi ofise sunmaları halinde, kendilerine ek hibe desteği sağlanacaktır.
  16. Seçilen öğrencilere, yurtdışında eğitim gördükleri süre için hibe verilecektir.
  17. Öğrenciler hibe alma hakkından vazgeçebilirler. Başvuru yapmış ve yedek listede yer almış öğrenciler hibe almadan da programdan faydalanabilirler.

 

Değerlendirme Ölçütleri ve Ağırlıklı Puanlar

Ölçüt Ölçüt Ağırlıklı Puan
Akademik başarı düzeyi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Dil seviyesi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Şehit ve gazi çocuklarına* +15 puan
Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)** +10 puan
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere*** +10 puan
Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma + 10 puan
Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs)**** önceliklendirilir  +5 puan
Aynı proje türü kapsamında daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama -10 puan
İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)  -10 puan
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)  -5 puan
Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan
Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar***** +10 puan

 

* Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

** Önceliklendirme için öğrencinin 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporunu ibraz etmesi gerekir.

*** Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

**** Aşağıdaki faaliyetlerden biri ya da birkaçını deneyimleyen stajlar bu kapsamda sayılır: dijital pazarlama (örn.sosyal medya yönetimi, web analitiği), dijital grafik, mekanik ve mimari tasarım; uygulama, yazılım ve kod yada websitesi geliştirme; bilişim sistem ve ağlarının kurulumu, bakımı ve yönetimi, sibergüvenlik, veri analitiği,veri madenciliği ve görselleştirmesi; programlama, robotik ve yapay zekâ eğitimleri. Genel müşteri hizmetleri,talep oluşturma, veri girişi ya da rutin ofis görevleri bu kapsamda sayılmaz.

***** Tek sefere mahsus uygulanır. Seçildiği takdirde öğrencinin sonraki başvurularında uygulanmaz. Ek puan, öğrenci seçilmediği takdirde sonraki başvurularında da uygulanmaya devam olunur. 

 

Bireysel Destek Hibe Miktarları

(Programla İlişkili Ülkeler)

2024 Sözleşme Yılı Bütçesi

Ülke grupları  Misafir Olunacak Ülke  Aylık Hibe Öğrenim (Avro)  Aylık Hibe Staj (Avro)
1. ve 2. Grup Ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan 600 750
3. Grup Ülkeler Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Türkiye 450 600

 

Programla İlişkisi Olmayan Ülkeler

Misafir Olunacak Ülke  Aylık Hibe Öğrenim (Avro)  Aylık Hibe Staj (Avro)
1-12 700 700
13. ve 14. Bölge Ülkeleri 600 75

 

Seyahat Desteği Hesaplamaları

Öğrenim hareketliliğinde uygulanacak seyahat hibesi miktarları hareketliliğin başlangıç noktası ve faaliyetin gerçekleştiği yer arasındaki km değeri Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile tespit edilerek hesaplanacaktır. Çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz.

Yeşil seyahat; seyahatin düşük karbon salımlı toplu ulaşım araçlarının kullanılarak gerçekleştirilmesidir. Otobüs, tren, paylaşımlı otobüs kullanımı yeşil seyahat kapsamında yer alır. Yeşil seyahat desteği alınabilmesi için gidişte ve dönüşte yeşil seyahat kullanılması ve seyahatin tamamının yarısından fazlasının yeşil araçlar kullanılarak yapılması gerekmektedir.

 Gerektiğinde, seyahat günleri için en fazla iki gün ve yeşil seyahat kullanılması durumunda en fazla altı gün olmak üzere, faaliyet öncesi ve sonrası seyahat süresi için bireysel destek hibesi verilebilir.

Seyahat Mesafesi Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro) Yeşil Seyahat Hibe Tutarı

(Avro)

10 ila 99 KM arasında 28 56
100 ila 499 KM arasında 211 285
500 ila 1999 KM arasında 309 417
2000 ila 2999 KM arasında 395 535
3000 ila 3999 KM arasında 580 785
4000 ila 7999 KM arasında 1188 1188
8000 KM veya daha fazla 1735 1735

 

Ulusal Ajansın Erasmus Hareketliliğine ilişkin Bilgi Notu:

Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2024 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle, Erasmus+ öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitemize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan Hasan Kalyoncu Üniversitesi veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Erasmus+ adayı olarak seçilmeniz, kesinlikle değişim hareketliliğine girebileceğiniz anlamına gelmemektedir.

İletişim iro@hku.edu.tr üzerinden sağlanacaktır.