Erasmus+ KA131 2024-2025 Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Potansiyel Adaylar Belirlenmiştir

2024-2025 Akademik yılı Güz Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvuruları, 22 Şubat 2024 – 06 Mart 2024 tarihleri arasında https://turnaportal.ua.gov.tr/ platformu üzerinden alınmış olup, başvurular ilanımızda açıklanan kriterlere göre değerlendirilmiştir.

İlan metninde de belirtildiği üzere:

“Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2024 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle, Erasmus+ öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitemize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan Hasan Kalyoncu Üniversitesi veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.”

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği potansiyel aday belirlenmesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin değerlendirmesi akabinde olup hibe veya kazanan nihai sonuçları değildir.

Türkiye Ulusal Ajansı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne 2024-2025 dönemi için tahsis edilecek toplam hibe miktarını henüz açıklamamıştır. Bu çağrı için iki kez feragat dilekçeleri, varsa, toplanacaktır.  Hareketliliğe aday statüsü altında aday öğrenciler, haklarından vazgeçmek için dolduracakları feragat dilekçesini iro@hku.edu.tr adresine 27 Mart 2024 Çarşamba günü saat 23:59’a kadar göndermesi gerekmektedir.

İkinci feragat dilekçesilerini toplama tarihi ise Türkiye Ulusal Ajansı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi arasında imzalanan hibe sözleşmesinden sonra belirlenecektir. Bu aşamadan sonra nihai sonuçlar tekrar resmi websitemiz olan iro.hku.edu.tr adresinde yayınlanacak olup ikinci feragat dilekçesi tarihi belirtilecektir.

2024-2025 dönemi hibe tutarlarının açıklanmasının ardından yayınlanacak olan hibeli-hibesiz öğrenci listesi ile birlikte detaylı bilgilendirme (feragat tarih aralıkları vb.) yapılacaktır. Belirtilen süre içerisinde feragat edilmesi halinde gelecek yıl başvurularında bu ilan için -10 puan uygulaması yapılmayacaktır.

Sınav sonuçlarına yazılı itiraz için son tarih:21 Mart 2024, 16.30

Potansiyel adaylara ve yedek adaylara yönelik bilgilendirme toplantısı 25.03.2024 Pazartesi günü saat 12.30′da yapılacaktır. Toplantıya ilişkin çevrimiçi bağlantı mail ile bildirilecektir. Belirtilen saatte ara sınavı olan öğrenciler mail yoluyla sınav takvimini paylaşıp toplantı kaydını alabilirler.

Katılım tüm potansiyel aday ve yedek adaylar için zorunludur.

Lütfen maillerinizi kontrol ediniz. Öğrenciler; bilgilendirme toplantısının ardından 31 Mart 2024 23.59’a kadar tercih belgelerini doldurup, kurum tercihinde bulunacaktır ve seçilen kurumlara aday mektupları 14 Nisan Cuma gününe kadar IRO tarafından atılacaktır.

Öğrenci Hareketliliği için bilgilendirme:

• Lisans önceliklendirilmiştir.
  • Her bir bölümden 65 sınırı geçen bölümler için 2 potansiyel aday ve 2 yedek aday belirlenmiştir.
  • 65 sınırını geçemeyen öğrenciler potansiyel aday veya yedek aday olarak belirlenemez.
  • Lisansüstü için 1 potansiyel aday belirlenmiştir. En yüksek puan alan lisansüstü programa kayıtlı öğrenci potansiyel aday olarak belirlenmiştir.
  • Potansiyel aday feragat ederse aday olma hakkı yedek adaya geçecektir.
  • Türkiye Ulusal Ajansı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi arasında imzalanan hibe sözleşmesinden sonra potansiyel aday ve yedek aday sayılara eksilebilir veya artabilir. Bu aşamada kazanılan bir hak söz konusu değildir.
  • İlanda belirtildiği üzere iki hareket türüne birden aynı anda başvuru yapan öğrencilerden -10 puan uygulanmıştır
  • Liste: 1-2024-2025 Güz Dönemi Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği.xlsx - Google E-Tablolar

Öğrenci Staj Hareketliliği için bilgilendirme:

• Lisans önceliklendirilmiştir.
  • Lisansüstü için potansiyel aday belirlenmemiştir.
  • Potansiyel aday feragat ederse aday olma hakkı yedek adaya geçecektir.
  • Liste:2- 2024-2025 Güz Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği

Tebrik eder, başarılar dileriz.

HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi

iro@hku.edu.tr