Erasmus+ 2023-2024 Öğrenim, Staj ve Yaz Stajı Sonuçları

Erasmus+ 2023-2024 Öğrenim, Staj ve Yaz Stajı Sonuçları

Erasmus+ Programı (2021-2027) Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında 09 Ekim-22 Ekim 2023 tarihleri arasında duyurusu yapılan 2023-2024 Bahar Döneminde gerçekleştirilecek Öğrenim, Staj ve Yaz Stajı Hareketlilik ilanına başvuru yapmış olan tüm öğrenciler için değerlendirme süreci tamamlanmış olup sonuçlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Erasmus+ Öğrenim, Staj ve Yaz Stajı Hareketliliği’ne başvuru yapan ve sınavlara giren tüm öğrenciler %75 akademik başarı puanı ve %25 yabancı dil puanı kriterine göre oluşturulan Erasmus Başarı Puanı açısından, aynı kontenjan dâhilinde değerlendirilen bölümleri içinde en yüksekten en düşüğe sıralanmıştır. Erasmus Başarı Puanı (65 Taban Puanı) oluşturulurken, aynı öğrenim seviyesi içinde olmak kaydıyla, daha önce öğrenim ya da staj hareketliliği katılımcısı olmuş başvuru sahipleri için, gerçekleştirilmiş her bir faaliyete karşılık 10 puanlık kesinti uygulanmıştır. İngilizce Öğretmenliği bölümü için azami puan 70 puandır. Bunun yanı sıra, ilan metninde belirtildiği üzere; staj kabul mektubu getiren öğrencilere +10, belgelendirilmiş olmak kaydıyla, şehit gazi çocukları için 15 puan, engelli öğrenciler veya haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrenciler için 10 puan eklenmiştir.

Bu çerçevede 78 öğrenci öğrenim hareketliliğine, 24 öğrenci bahar/yaz stajı hareketliliklerine başvuru yapmıştır. Asil ve yedek öğrenciler belirlenirken her fakülteye en az 2 öğrenci kontenjanı verilmiş en yüksek puan sıralamasına göre yerleştirme yapılmıştır. Öğrenci göndermeye hak kazanamayan fakültelerin kontenjanları yine en yüksek puan sıralamasına göre 65/70 puan ve üzeri olan öğrenciler arasında paylaştırılmıştır.

Erasmus+ yaz stajı 2023 Proje dönemi kapsamında üniversitemize tanınan kontenjan kapsamında hareketliliğe hak kazanan öğrenciler en az 2 ay ve en fazla 3 ay için hibelendirilecektir. Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliği ise en az 2 ay ve en fazla 5 aydır.

Öğrenciler diledikleri takdirde bu belirtilen süreler dışında hibesiz olarak hareketliliğe devam edebilirler. Yaz staj hareketliliğine hak kazanan öğrenciler stajlarını, yeni akademik dönem tahmini başlangıcı olan 23 Eylül 2024 tarihine kadar bitirmek durumundadırlar. Süreç uzatılamaz, bir sonraki yıla aktarılamaz. Bu durum yalnızca mezuniyet sonrası hareketlilikler için geçerli değildir.

Türkiye Ulusal Ajans portal sayfasında yer alan Erasmus+ duyuru metninde de ifade edildiği üzere öğrenciler 06 Kasım 2023 Pazartesi tarihine kadar sınav sonuçlarına itiraz edebileceklerdir. Asıl olarak hak kazanan öğrenciler bu haklarından vazgeçme halinde 06 Kasım 2023 Pazartesi tarihine kadar feragat dilekçesi sunmak durumundadır. Bu tarihten sonra hareketlilik hakkından vazgeçen öğrencilerin daha sonraki Erasmus+ hareketlilik başvurularında -10 puan uygulaması olacaktır.

Hak kazanan öğrenciler için oryantasyon yapılacaktır. Öğrencilere yapılacak sunum yeri ve tarihi daha sonra iro.hku.edu.tr adresi üzerinden duyurulacaktır.

Sınav Sonuçlarını görüntülemek için aşağıdaki linke basınız.

2023-2024 Bahar Dönemi Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Sonuç Tablosu

2-2023-2024-Bahar-Donemi-Erasmus-Staj-Hareketliligi-Sonuc-Tablosu