Erasmus+ 2. Dönem Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Sonuç İlanı

Erasmus+ 2. Dönem Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Sonuç İlanı

Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği, 1 Eylül 2023- 20 Eylül 2023 tarihleri arasında erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresi üzerinden alınmış olup, başvurular ilanımızda açıklanan kriterlere göre değerlendirilmiştir.

Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği kontenjanları dağılımı Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen 2023 Proje Dönemi hibe miktarına göre yapılmıştır. Buna göre Üniversitemiz Erasmus+ Komisyonu tarafından Ders Verme Hareketliliği için her Fakülte ve Yüksekokul için 1 kontenjan olmak üzere başvuru yapanlar arasından 9 asil ve 9 yedek öğretim elemanı belirlenmiştir. Bununla birlikte Eğitim Alma hareketliliği için 4 asil ve 4 yedek personel seçilmiştir.

Nihai puanların eşit olduğu durumlarda yine başvuru ilanında ifade edildiği üzere hizmet yılı baz alınıp, sıralama yapılmıştır.

Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketlilik Süresi:

Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği süresi ardışık 3 iş günüdür. Hak kazanan personele 3 günlük hibe ödemesi yapılmaktadır.

Ders vermeye yönelik bir faaliyet; haftalık ya da daha kısa süreli kalışlarda en az 8 saatlik bir ders verme faaliyeti içermelidir. Hareketlilik sonrası karşı kurumdan alınan teyit belgesinde(confirmation letter) 8 saat belirtilmelidir.

Hareketlilik süreci 25 Eylül 2023’de başlar ve 31 Ocak 2024’de sona erer. Bu süreler kesinlikle esnetilemez. Kazanılan haktan yararlanacak personelin hareketlilik sürecini bu tarihler arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Hibe ve Ödemeler:

Erasmus+ hibesinin %80’i gitmeden önce, kalan %20’si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra, hareketliliğinden faydalanacak personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır.

Ders Verme ve Eğitim Alma hareketliliğinden faydalanan personele Merkez tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde günlük/haftalık harcırah ile seyahat mesafesine göre, seyahat gideri ödemesi yapılır. Seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tabloda hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

Bireysel Destek Miktarı:

Ülke Grupları Misafir Olunacak Ülke Günlük Hibe (Avro)
1. Grup Ülkeler Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

14. Bölge Ülkeleri

162

2. Grup Ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

5. Bölge Ülkeleri

144

3. Grup Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye *

126

Diğer Ülkeler 1-4 ve 6-13. Bölge Ülkeleri 180

Seyahat Gideri Hesaplamaları:

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

Seyahat Mesafesi Standart Seyahat Hibe

Tutarı (Avro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)
10 ila 99 KM arasında 23
100 ila 499 KM arasında 180 210
500 ila 1999 KM arasında 275 320
2000 ila 2999 KM arasında 360 410
3000 ila 3999 KM arasında 530 610
4000 ila 7999 KM arasında 820
8000 KM veya daha fazla 1500

NOT: Asıl olarak seçilen akademik ve idari personelin hareketlilik öncesi belgelerini en geç 31 Aralık 2023 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Belirtilen tarihe kadar evraklarını teslim etmeyenler hareketlilikten faydalanamayacak, yerine yedek listesindeki personeller işleme alınacaktır.

Hakkından feragat etmek isteyen katılımcılar feragat dilekçelerini 01 Ekim 2023 tarihine kadar mail yoluyla iletmeleri gerekmektedir.

Seçimler, Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen değerlendirme kriterleri ve Üniversitemiz Erasmus Komisyonu’nun 11.07.2022 tarihli kararında yer alan göstergelere göre Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilmiştir.

Önemli Tarihler (Güncellenmiştir)

Başvuru Tarihi: 1 Eylül 2023, Cuma, 09.00
Başvuru Bitiş Tarihi: 20 Eylül 2023, Çarşamba, 17.00
Sonuçların Açıklanması için Son Tarih: 27 Eylül 2023, Çarşamba
Sonuçlara İtiraz için Son Tarih: 01 Ekim 2023, Pazar (mail yoluyla: iro@hku.edu.tr)
Feragat Dilekçesi Teslimi için Son Tarih: 01 Ekim 2023, Pazar (mail yoluyla: iro@hku.edu.tr)
Kazananların Hareketliliklerini Bitirmesi için Son Tarih: 31 Ocak 2024, Çarşamba

Sonuçlar ;

Personel Hareketliliği Sonuçları

02 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 15.00’da kazananlar ve 1. sırada yer alan yedeklere bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Toplantı online düzenlenecektir ve link erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresine yazılan mail adreslerine gönderilecektir.

Saygılarımızla,

Hasan Kalyoncu Üniversitesi