ERASMUS+ 2020 Sözleşme Dönemi için Personel Eğitim Alma Hareketliliği İlanı

ERASMUS+ 2020 Sözleşme Dönemi için Personel Eğitim Alma Hareketliliği İlanı

Hareketliliğe Katılacak olan Personelin Belirlenmesi:

•     Süreç puan toplama usulüne bağlıdır.

•     Fakültesinde / Biriminde başvuru yapanlar kendi içinde sıralanır.

•     Her fakülteden/birimden en az bir kişinin hareketliliğe katılması önceliklendirilmiştir.

•     Çeşitliliği arttırmak adına her bölümden/birimden 1 kişi seçilir, kontenjanın artması durumunda en yüksek puandan başlanarak bölüm/birim gözetmeksizin kontenjan eşit bir şekilde dağıtılır.

•     Başvurular erasmusbasvuru.ua.gov.tr üzerinden alınacaktır.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği

• Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmekte olan personelin, Programla ilişkili ülkelerden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır.
  • Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır.
  • Hareketlilikten hem akademik hem de idari personel yararlanabilir.
  • Hibelendirilecek hareketlilik süresi ardışık 3 gündür.
  • Kontenjan dolmadığı takdirde hibelendirilecek gün sayısı ardışık 5 gün olarak değiştirilecektir.
  • Programla ilişkili ülkeler ile hareketlilikte seyahat hariç en 2 gün az ardışık ; Programla ilişkili olmayan ülkeler ile hareketlilikte en az ardışık 5 gündür.
  • Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirilmesi durumunda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.
  • Personel Eğitim Alma Hareketliliği için belirlenen kontenjan: 10 kişidir.
  • Hareketlilik süreci. Hareketlilikten yararlanacak personelin ilgili değişim sürecini bu tarihler arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir.
  • Hareketlilik süreci 26 Nisan 2023’de başlar ve 27 Mayıs 2023’de sona erer.
  • Hareketlilik sonrasında ofise teslim edilmesi gereken belgelerin son tarihi 28 Mayıs 2023’tür.
  • Belgeler belirtilen tarihe kadar (28.05.2023) teslim edilmediği durumlarda hareketlilik sonrası alınması gerek %20’lik hibeden feragat edilinmiş olunur.

Hibe ve Ödemeler:

• Erasmus+ hibesinin %80’i gitmeden önce, kalan %20’si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra ders verme hareketliliğinden faydalanacak akademik personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır. Aynı durum eğitim alma hareketliliği için de geçerlidir.
  • Eğitim Alma hareketliliğinden faydalanan personele Merkez tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde günlük/haftalık harcırah ile seyahat mesafesine göre, seyahat gideri ödemesi yapılır. Seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tabloda hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

Bireysel Destek Miktarı:

Hibelendirilecek “Diğer Ülkeler” Kategorisinde Yer Alan Ülkeler:

Seyahat Gideri Hesaplamaları:

• Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

Kurumlar ile Anlaşma Yapmak:

• Öğrenci Öğrenim ve Personel Ders Verme hareketlilikleri, kurumlararası anlaşma kapsamında gerçekleştirilir.
  • Öğrenci Staj ve Personel Eğitim Alma hareketlilikleri için ise kurumlararası anlaşma şartı aranmaz.
  • Personel Ders Verme hareketliliğini kazananlar hareketliliğini gerçekleştirecek kurum ile ikili anlaşma yapmalıdır.
  • Yükseköğretim kurumu isterse, kurumlararası anlaşma formatını staj ve personel eğitim alma faaliyetini de içerecek şekilde geliştirip, bu faaliyetlerini de kurumlararası anlaşmaya bağlayabilir.