2020 Sözleşme Yılı Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği İlanı Sonuçlandı!

Duyurular

2020 Sözleşme Yılı Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği İlanı Sonuçlandı!

2020 Sözleşme Yıllı Proje Dönemi Personel Eğitim Alma Hareketliliği Sonuç İlanı

2022-2023 Akademik yılı Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları,  https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ platformu üzerinden alınmış olup, başvurular ilanımızda açıklanan kriterlere göre değerlendirilmiştir.

İlana gidebilirsiniz: https://iro.hku.edu.tr/2020-sozlesme-donemi-icin-personel-hareketliligi/

Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kontenjanları dağılımı Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen 2020 Proje Dönemi hibe miktarına göre yapılmıştır.

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketlilik Süresi

Personel Eğitim Alma Hareketliliği süresi 5 iş günüdür. Hak kazanan personele 5 günlük hibe ödemesi yapılmaktadır.  Hareketlilik süreci en geç  27 Mayıs 2023’te sona erer. Kazanılan haktan yararlanacak personelin hareketlilik sürecini bu tarihe kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Hibe ve Ödemeler: Erasmus+ hibesinin %80’i gitmeden önce, kalan %20’si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra, hareketliliğinden faydalanacak personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır.

Eğitim Alma hareketliliğinden faydalanan personele Merkez tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde günlük/haftalık harcırah ile seyahat mesafesine göre, seyahat gideri ödemesi yapılır.

Seyahat Mesafesi

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tabloda hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

NOT: Asıl olarak seçilen akademik ve idari personelin hareketlilik öncesi belgelerini en geç 18 Mayıs 2023 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar evraklarını teslim etmeyenler hareketlilikten faydalanamayacaktır.

Seçimler; Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen değerlendirme kriterleri ve Üniversitemiz Erasmus Komisyonu’nun 11.07.2022 tarihli kararında yer alan göstergelere göre Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilmiştir.

İlgili kriterlerlerin yer aldığı 2020 Uygulama El Kitabına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://iro.hku.edu.tr/wp-content/uploads/2022/08/2020-Sozlesme-Yili-Uygulama-El-Kitabi.pdf 

ERASMUS+ 2020 Sözleşme Dönemi için Personel Eğitim Alma Hareketliliği İlanı Başvuru Sonuçları.xlsx - Sayfa1