Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Sonuç İlanı

Duyurular

Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Sonuç İlanı

2022-1-TR01-K131-HED-000053*** Sözleşme Numaralı Proje Dönemi Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Sonuç İlanı

2022-2023 Akademik yılı Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları, 23 Mart 2023-12 Nisan 2023 tarihleri arasında https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ platformu üzerinden alınmış olup, başvurular ilanımızda açıklanan kriterlere göre değerlendirilmiştir.

İlana göz atabilirsiniz; https://iro.hku.edu.tr/2023-1-donem-personel-egitim-alma-ders-alma-hareketliligi-ilani/

Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği kontenjanları dağılımı Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen 2022 Proje Dönemi hibe miktarına göre yapılmıştır. Buna göre Üniversitemiz Erasmus+ Komisyonu tarafından Ders Verme Hareketliliği için her Fakülte için 1 kontenjan olmak üzere başvuru yapanlar arasından 8 asil ve 8 yedek öğretim elemanı belirlenmiştir. Bununla birlikte Eğitim Alma hareketliliği için 8 asil ve 1 yedek personel seçilmiştir. Nihai puanların eşit olduğu durumlarda yine başvuru ilanında ifade edildiği üzere hizmet yılı baz alınıp, sıralama yapılmıştır. Hizmet yıllarında da eşitlik olduğu durumlarda ilgili adaylar arasında dil puanına göre sıralama alınmıştır.

Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketlilik Süresi

Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği süresi 3 iş günüdür. Hak kazanan personele 3 günlük hibe ödemesi yapılmaktadır. Ders vermeye yönelik bir faaliyet; haftalık ya da daha kısa süreli kalışlarda en az 8 saatlik bir ders verme faaliyeti içermelidir. Hareketlilik süreci 27 Nisan 2023’te başlar ve 31 Temmuz 2023’te sona erer. Kazanılan haktan yararlanacak personelin hareketlilik sürecini bu tarihler arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir. Hibe ve Ödemeler: Erasmus+ hibesinin %80’i gitmeden önce, kalan %20’si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra, hareketliliğinden faydalanacak personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır. Ders Verme ve Eğitim Alma hareketliliğinden faydalanan personele Merkez tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde günlük/haftalık harcırah ile seyahat mesafesine göre, seyahat gideri ödemesi yapılır.

Seyahat Mesafesi

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tabloda hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

Kurumlar ile Anlaşma Yapmak

Öğrenci Öğrenim ve Personel Ders Verme hareketlilikleri, kurumlararası anlaşma kapsamında gerçekleştirilir. Öğrenci Staj ve Personel Eğitim Alma hareketlilikleri için ise kurumlararası anlaşma şartı aranmaz.

Personel Ders Verme hareketliliğini kazananlar hareketliliğini gerçekleştirecek kurum ile ikili anlaşma yapmalıdır. Yükseköğretim kurumu isterse, kurumlararası anlaşma formatını staj ve personel eğitim alma faaliyetini de içerecek şekilde geliştirip, bu faaliyetlerini de kurumlararası anlaşmaya bağlayabilir.

NOT: Asıl olarak seçilen akademik ve idari personelin hareketlilik öncesi belgelerini en geç 31 Temmuz 2023 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar evraklarını teslim etmeyenler hareketlilikten faydalanamayacak, yerine yedek listesindeki adaylar işleme alınacaktır. Hakkından feragat etmek isteyen kazanan adayların, feragat dilekçelerini 27 Nisan 2023 tarihine kadar ofisimize iletmeleri gerekmektedir. Nihayet, sonuçlara itiraz için son tarih 27 Nisan 2023’tür.

Seçimler; Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen değerlendirme kriterleri ve Üniversitemiz Erasmus Komisyonu’nun 11.07.2022 tarihli kararında yer alan göstergelere göre Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilmiştir. İlgili kriterlerlerin yer aldığı 2022 Uygulama El Kitabına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://iro.hku.edu.tr/wpcontent/uploads/2022/08/2022-Sozlesme-Yili-Uygulama-El-Kitabi.pdf

ERASMUS+ 2023 1. Dönem Personel Eğitim Alma & Ders Verme Hareketliliği İlanı Başvuru Sonuçları (1).xlsx
ERASMUS+ 2023 1. Dönem Personel Eğitim Alma & Ders Verme Hareketliliği İlanı Başvuru Sonuçları